Info o projektu: Sport 4 All – Čačinci UP.02.1.1.08.0067

INFORMACIJE O PROJEKTU:

Naziv projekta: “Sport 4 All – Čačinci”

Fond: Europski socijalni fond

Program potpore: Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Nositelj projekta: Nogometni klub “Mladost” Čačinci

Partner: Općina Čačinci

Ukupna vrijednost projekta: 995.468,38 kuna

Iznos koji sufinancira Europska unija: 846.148,12 kuna

Trajanje projekta: 18 mjeseci (29.3.2019. – 29.9.2020.)

O PROJEKTU:

Svrha projekta:
Besplatni športski sadržaji omogućit će djeci i mladima, a posebno onima u nepovoljnom položaju, stjecanje i jačanje komunikacijskih vještina, timskog rada, organiziranja i upravljanja vremenom, rješavanja sukoba, povećanje koncentracije i pažnje, poboljšanje samopouzdanja, podizanje motivacije, svladavanje stresa te samokontrole, a sve s ciljem oblikovanja zdravog pojedinca koji pridonosi razvoju lokalne zajednice.

Aktivnosti projekta:
NK Mladost će u suradnji s Općinom Čačinci pokrenuti školu nogometa za četiri dobna uzrasta do 8 godina, do 10 godina, do 12 godina i do 14 godina), u kojoj će se svladavati osnove nogometa, trenažnog procesa i stvarati sportske navike; za najmlađe pripadnike ciljanih skupina organizirat će vrtićku nogometnu igraonicu, dok će onima najstarijima omogućiti vođeno vježbanje u teretani na otvorenom; dodatna promocija projekta i sporta, uz redovita natjecanja u spomenutim aktivnostima, bit će i organizirano obilježavanje svjetskog dana sporta, dva puta za vrijeme trajanja projekta.

Rezultati projekta:
Po završetku projekta stanovnici općine Čačinci, prvenstveno pripadnici ciljanih skupina, imat će poboljšanu i svima dostupnu športsku infrastrukturu, ojačane stručnjake za provedbu športskih i rekreativnih aktivnosti, bit će svjesni važnosti i koristi rekreativnog bavljenja športom za zdrav život, koncepta fair-playa i športskog ponašanja kao preduvjeta kvalitetnijeg življenja u lokalnoj zajednici gdje će sva djeca i mladi imati jednake prilike za korištenje društvenih resursa, bez obzira na materijalni status.

Cilj projekta:
Sam cilj projekta temelji se na nediskriminaciji djece i mladih po osnovama nepovoljnog položaja i njihovom aktivnom uključivanju u društveni život lokalne zajednice kroz športske aktivnosti. Sve projektne aktivnosti pridonose tom cilju, a istovremeno poštuju sve aspekte
jednakih prilika koji će biti uvažavani prilikom odabira korisnika projekta.

Ciljane skupine:
Djeca i mladi u riziku od socijalne isključenosti.

Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Nogometnog kluba “Mladost” Čačinci.

Škola nogometa

Vrtićka nogometna radionica

Vježbaonica snage i izdržljivosti

Projekt u praksi

Melanija Ugarković

Melanija Ugarković

Vježbanjem do zdravlja

Gotovo godinu dana redovno vježbam u vježbaonici snage i izdržljivosti, u počecima vježbali smo na nogometnom igralištu a kad nam prilike to nisu dozvoljavale u sportskoj  dvorani.

Jako sam zadovoljna jer sam dobila priliku naučiti kako pravilno vježbati a otkako su postavljene sprave mogu primijeniti u praksi.

Kako sam mama dvojice dječaka od 2 i  4 godine svakodnevno sam izložena stresu i naporu tako da mi treninzi jako dobro dođu za relaksaciju a i za održavanje tjelesne težine.

Nikica Hat

Nikica Hat

Poligon za talente

Zaposlen sam na projektu Sport4all – Čačinci kao trener u školi nogometa  koja je podijeljena u 4 dobna uzrasta – 8, 10,12-14 i juniori. Djeci je pružena prilika da od najranije dobi stvaraju sportske navike i bez poteškoća savladavaju treninge i osnove nogometa.

Razvija im se osjećaj za timski rad i poboljšava im se samopouzdanje.

Kroz uloženu sportsku infrastrukturu dobio sam mogućnost kvalitetno raditi s djecom, što se vidi i po rezultatima.

Otkrio sam nekoliko sportskih talenata i uvjeren sam da će se najupornijoj djeci otvoriti mogućnosti da jednog dana zaigraju na višoj razini.

Marijana Zubić

Mirjana Zubić

Prvi sportski koraci

Majka sam šestogodišnjeg dječaka koji redovno pohađa vrtićku igraonicu od prvog dana.
Jako sam zadovoljna jer je kroz aktivnosti u igraonici naučio osnove nogometa te mu se povećala sposobnost pozornosti i koncentracije.
Motiviran je i s nestrpljenjem čeka svaki trening, veseli se svakom zadatku koji im trener postavi i timski sve rješavaju.
Obzirom da koriste odgovarajuću sportsku opremu za njihov uzrast treniranje im je zapravo jedna velika zabavna igra i zadatke koje im trener osmišljava s lakoćom i veseljem rješavaju.