čačinačko ljeto mladih

U proteklih tjedan dana održana su dva radna sastanka Povjerenstva za prevenciju Općine Čačinci i udruga sa područja općine Čačinci.
Sastanku su nazočili predstavnici KK Mladost Čačinci, Čačinačkih alkosa (Udruge navijača NK i KK Mladost Čačinci), NK Mladost Čačinci, udruge Društvo naša djeca, KUD-a Čačinci, udruge izviđača Jastreb, Sportski ribolovni klub Klen i DVD Čačinci.
Pedagoginja u Osnovnoj školi A. G. Matoša Čačinci, Svjetlana Brajnović, sve prisutne upoznala je sa problematikom  organizacije slobodnog vremena djece tijekom ljetnih praznika te istaknula kako je bitno unaprijediti slobodno vrijeme mladih za vrijeme ljetnih praznika da bi maknuli djecu s ulice te spriječili devijantno ponašanje odnosno sklonost  alkoholu i drogi.
Na radnom sastanku donijete su odluke o provođenju projekta  „Čačinačko ljeto mladih“ u koje  su se uključile u zajedničkoj koordinaciji  prethodno navedene udruge sa zanimljivim programima.
Tako već  u srpnju možemo očekivati početak petoboja ( različite sportske discipline )   u kojem  će imati priliku sudjelovati djeca  osnovno školske i srednjoškolske dobi. Tijekom ljeta uslijedit će  nogometni i košarkaški turniri za najmlađe kao i za njihove roditelje,kino na otvorenom, koncerti mladih, turnir odbojke na pijesku, kreativne radionice za djecu, pokazne vatrogasne vježbe, ribolovni turnir, koncerti  kao i velika svečanost iznenađenja  koja će se održati krajem kolovoza prije početka nove školske godine za velike i male.
Iako prvenstveno zamišljeno kao edukativni projekt nadamo se da će „Čačinačko ljeto“  što bolje biti prepoznato od strane malih Čačinčana  kao i njihovih roditelja te postati kulturno zabavna manifestacija mjesta.

{gallery}clm{/gallery}