Poštovani posjetitelji,
raduje me da vas mogu pozdraviti na web stranicama Općine Čačinci. Trudit ćemo se da vam i dalje one budu što korisniji izvor informacija.
Općina Čačinci danas broji oko 2800 stanovnika čiji su preci na ovo područje stizali iz svih dijelova Hrvatske i Europe u potrazi za  lakšim načinom življenja i željom za zasnivanjem obitelji.

Danas se u Čačincima isprepliću obilježja slavonskog sela, nagovještaj  grada i suvremene industrije koja je najznačajnije obilježje pronašla u obradi i iskorištavanju drveta te proizvodnji i preradi žitarica, voća i povrća. Od samog nastanka suverene i neovisne Republike Hrvatske i formiranja Jedinica lokalne samouprave, u Čačincima je cilj prije svega da naši građani žive sigurno, zbrinuto i ugodno. Kroz sve ove godine postojanja općina Čačinci ispunjava svoje zakonske zadaće jedinice lokalne samouprave te u okviru svojih mogućnosti stvara uvjete za život svim dobnim skupinama i segmentima društva, od udruga do gospodarstvenika. U rješavanju strateško važnih projekata za sigurnost i opstojnost općine došli smo daleko. Ali toliko je još toga potrebno učiniti. Ovo je naše vrijeme, vrijeme otvaranja vrata za dobru budućnost naše djece; vrijeme za učvršćivanje prosperiteta. Zato, kada se sretnemo s onima koji sumnjaju  i onima koji pod svaku cijenu žele onemogućiti naš razvoj, vjerujte mi, znati ćemo im odgovoriti! Općina Čačinci otvorena je za suradnju sa svim dobronamjernim ljudima kojima je čovjek na prvome mjestu, prihvaćamo pomoć svakoga, ali mi ćemo, bez obzira na pomoć sa strane ili ne, ostvariti naše zamisli.

 Općinski načelnik

  Mirko Mališ, ing.