O OPĆINI 2017-07-11T12:09:01+00:00

Načelnik općine Čačinci Mirko MališPoštovani posjetitelji,
raduje me da vas mogu pozdraviti na novim web stranicama Općine Čačinci. Trudit ćemo se da vam i dalje one budu što korisniji izvor informacija.
Čačinci su danas općina, u mladoj Hrvatskoj državi, s ljudima čiji su preci stizali iz Hrvatskog Zagorja, Dalmacije, Like, Mađarske, Češke, Austrije, Njemačke… u potrazi za lakšim načinom življenja. Generacije su ga na prostoru današnje općine i pronašle, razvijajući desetljećima urbanu sredinu. Stoga se u Čačincima danas isprepliću obilježja slavonskog sela, nagovještaj grada i suvremene industrije koja je najznačajnije obilježje pronašla u obradi i iskorištavanju drveta te proizvodnji i preradi voća i povrća.
1993. godine Čačinci postaju općinsko središte što shvaćamo kao obvezu i odgovornost za brži razvoj ne samo mjesta, nego i okolnih naselja. Osim želja postoje i konkretni planovi kojima namjeravamo nadoknaditi godine zaostajanja. U tim svojim planovima Općina Čačinci je otvorena za sve one koji žele ulagati, stvarati i raditi, ili ju samo nakratko posjetiti.
Pokretanje programa izrade nove zemljišne knjige i novi općinski Prostorni plan, daje nam nadu da će Čačinci ubrzo postati moderna i uređena sredina ugodnog i kvalitetnog življenja, na sveopće zadovoljstvo naših žitelja, za koje vjerujem da neće propustiti ukazanu prigodu za brži razvoj, kao i mnogih posjetitelja kojima će uređena općina Čačinci biti omiljeno odredište i srdačan domaćin.

Mirko Mališ
načelnik Općine Čačinci

Galerija fotografija

…u izradi