Članovi Udruge umirovljenika su osobe treće životne dobi s područja općine Čačinci koji kroz svoj kontinuirani rad žele postići unapređenje socijalne infrastrukture za starije i nemoćne osobe.

Udruga umirovljenika općine Čačinci broji 160 članova i iznimno je aktivna kako u svom radu , tako i u radu kompletne općine.

Javljanjem na javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Virovitičko-podravsku u 2021.godini prošao im je projekt „Studijski izlet na Jankovac“.

Obzirom da su naši članovi procijepljeni, u srpnju smo organizirali smo zajedničku aktivnost – odlazak u najljepši dio Parka prirode Papuk , na Jankovac. Kako je je Jankovac, turistički biser naše općine i privlači posjetitelje iz cijele Hrvatske porazno je što pojedini naši članovi nisu nikad posjetili isti ili su ga posjetili prije mnogo godina. Htjeli smo im omogućiti da provedu jedan dan u prekrasnoj prirodi i upoznaju znamenitosti Park šume Jankovac – izjavila je predsjednica Udruge umirovljenika Erika Čilog.

Također u sklopu provođenja svojih redovnih aktivnosti i uz podršku općine Čačinci organizirali su od 02. do 06.08.2021. zdravstveno rehabilitacijsko kupanje u Bizovcu za svoje članove.

Predstavnici Udruge umirovljenika općine Čačinci nazočili su skupštini Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije koja se održala 10.kolovoza u društvenom domu u Milanovcu.

Također na tjednoj bazi, četvrtkom od 19 do 21 sat krenuli su sa provođenjem druženja i aktivnosti za članove Udruge umirovljenika sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i poštujući epidemiološke mjere.