Poštovane Čačinčanke i Čačinčani,

Danas slavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Dan je ovo sjećanja na Vojno-redarstvenu akciju Oluja, dan u kojem slavimo pobjedničku hrvatsku vojsku i dan u kojem se prisjećamo jednog od najveličanstvenijih hrvatskih uspjeha u Domovinskom ratu.

Prošlo je točno 27 godine od dana kada su Hrvatska vojska i hrvatski redarstvenici oslobodili Knin i veliki dio okupiranog hrvatskog teritorija. Bila je to sudbonosna akcija koja je vratila  nadu hrvatskom narodu i omogućila povratak  tisućama  prognanika na svoja ognjišta.

Danas, više od četvrt stoljeća kasnije s ponosom, velikim  poštovanjem i zahvalnošću odajemo počast hrabrim hrvatskim braniteljima koji su položili svoje živote za slobodu Domovine, stradalim braniteljima, obiteljima poginulih, nestalih i stradalih, te svima čija je patnja i žrtva omogućila stvaranje slobodne i demokratske Hrvatske.

U ime Općine Čačinci, predsjednika Općinskog vijeća Tomislava Tomića te u ime mojih suradnika i u svoje osobno ime čestitam Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Općinski načelnik, Alen Jurenac