Općina Čačinci podijelila je i priznanja zaslužnima za razvoj općine pa su tako nagrađeni: obitelj Ognjenović iz Vojlovice za doprinos u razvoju športa, Lovačka udruga Fazan za doprinos u razvoju lovstva i lovnog turizma, Streličarski klub Streličari grofa Jankovića za doprinos športu i promicanju općine na području RH, Danijel Smiljanić za doprinos u razvoju gospodarstva i humanitarno djelovanje na području općine, Zdenka Milobara za doprinos u razvoju kulture te Milan Kovač iz Zagreba za doprinos u razvoju višestranačja i demokracije na području općine Čačinci koji se i obratio u ime nagrađenih.
– Zadovoljstvo mi je danas podijeliti radost s vama, ali i s prijateljima iz Mađarske s kojima ste potpisali Sporazum koji će zasigurno značiti napredak za općinu Čačinci. Iako u ovom svečarskom tonu možda nije vrijeme, moram reći da aktualno stanje u državi itekako osjeti i općina Čačinci. To što se događa je opća stagnacija i izostanak razvoja, a to možemo zahvaliti samo onima koji nisu dostojni ni u vođenju politike ni institucija države. Općine kao što su Čačinci su nukleus razvoja cjelokupne županije pa tako i naše Domovine, one su motor i pokretač koji najbolje zna što treba učiniti u danom momentu i kako najbolje reagirati za sigurnost svojih građana – rekao je Đakić.
Nazočnima na proslavi Dana općine Čačinci obratio se i saborski zastupnik Josip Đakić među ostalim rekavši:
– Pa tko može ukinuti ovakvu općinu od preko 3000 stanovnika, to može biti samo teret onome tko to može i pomisliti. Nije problem u broju općina nego u načinu financiranja, odnosno spuštanju financijskih sredstava iz države prema općinama – rekla je između ostalog Bošnjak.
Skupu se potom obratila zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak pohvalivši rad općinskih čelnika te naglasivši kako će Županija kao i do sada biti puna potpora općini Čačinci u njihovim projektima. Bošnjak se posebno osvrnula na najavu ukidanja općina u Hrvatskoj:
– Iako su teška vremena i teško ćemo doći do financijskih sredstava, općina Čačinci spremna je realizirati ciljeve koji su postavljeni za budućnost. Radimo na mnogim projektima krucijalno važnim za razvoj općine, i nadam se da ćemo uz pomoć Države, Županije i europskih fondova odraditi barem veći dio zacrtanih projekata – rekao je Mališ.
Načelnik općine Čačinci Mirko Mališ u svom je izlaganju predstavio općinske projekt, što odrađene što novo planirane te naglasio:
Svečana sjednice općine Čačince, nakon uvoda u novom prostoru Vijeća, nastavljena je u sali ”Iva 2” gdje je u nazočnosti saborskog zastupnika Josipa Đakića, zmjenice župana Virovitičko-podravske županije Sanje Bošnjak, Milana Kovača – predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“, općinskih vijećnika, predstavnika braniteljskih udruga , gospodarstvenika i drugih gostiju, predsjednik općinskog Vijeća Tomislav Tomić u sklopu svog pozdravnog govora istaknuo kako svi vijećnici zajednički i naporno rade na dobrobit općine. Tomić je također pozvao da se ta praksa nastavi te da svi i dalje zdušno rade u cilju razvoja općine u svim njegovim granama.
Načelnik općine Csavoly Norbert Hamhaber izrazio je ogromno zadovoljstvo suradnjom s općinom Čačinci te naglasio kako je siguran da će ove dvije općine zasigurno imati plodne i uspješne zajedničke projekte. Hamhaber je na kraju zaključio ”kako je svijet mali” jer je njegov djed rođen upravo u Čačincima.
Prilikom potpisivanja sporazuma načelnik općine Čačinci Mirko Mališ rekao je kako je ovaj Sporazum potpisan s ciljem uspostave prekogranične suradnje te učvršćivanja veza na gospodarskom, socijalnom, kulturno-umjetničkom, prosvjetnom, turističkom i sportskom području i na kraju u cilju zajedničkih interesa.
Općina Čačinci proslavila je svoj Dan i 22 godine postojanja. Nakon polaganja cvijeća i paljenja svijeća poginulim hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja posvećenog njima u središtu Čačinaca, blagoslovom župnika čačinačkog Ivice Razumovića, otvorena je nova općinska Vijećnica. U novom prostoru svečano je potpisan je poslovni i prijateljski Sporazum između općina Čačinci i mađarske općine Csavoly, a potpisali su ga načelnici Mirko Mališ i Norbert Hamhaber.
U povodu Dana općine Čačinci otvorena nova općinska vijećnica, potpisan sporazum s mađarskom općinom Csavoly te nagrađeni zaslužni za razvoj općine.