Verica Koiæ iz Èaèinaca pobijedila je na petoj èaèinaèkoj Fišijadi, koja je održana u sklopu obilježavanja Dana opæine. U konkurenciji deset majstora kotliæa, Koiæ je od prosudbene komisije u sastavu Zvonko Novak, predsjednik te Antun Maršiæ i Mate Metiæ, dobila 68, bodova…

Drugo mjesto pripalo je Barici Kronbauer iz Orahovice, koja je zaradila 67 bodova. Pokal za treæe mjesto osvojila je Dragica Pokos iz Orahovice s 65 bodova, Pokos je fiš paprikaš kuhala za udrugu branitelja lijeèenih ot PTSP-a Orahovica. Osim natjecatelja iz Èaèinaca i Orahovice natjecali su se i majstori fiša iz Slatine.

„Bio je petak, tako da se odazvalo samo deset kotliæa, no i to je dobro, bitno je nastaviti tradiciju kuhanja fiša. Nekoliko uzoraka bilo je vrhunske kvalitete, neki nisu bili na razini, ali veæina je zadovoljila“ – rekao je predsjednik komsije Zvonko Novak.

 

Orahovèanin Zlatko Tomšiæ nakon nekoliko pobjeda za redom u Orahovici i Èaèincima, osvojio je èetvrto mjesto, s jednim bodom manje od treæeplasirane  Pokos, ali je zadovoljan otišao kuæi.

„Ja znam kakva sam fiš skuhao i meni je moj najbolji, e sad što se komisiji svidio Verièin, to je druga stvar. Ja to poštujem i cijenim. Uživali smo kao i svake godine u Èaèincima, samo sam mišljenja da bi trebalo promijeniti lokaciju (dvorište DVD), jer sam uvjeren da bi puno više ljudi došlo vidjeti što se to priprema“ – rekao je Tomšiæ.

Nagrade je i ovaj puta najboljima uruèio naèelnik opæine Mirko Mališ, a nakon proglašenja društvo se zabavilo uz skuhani fiš te i ovaj puta sjajno pripremljene šarana na rašljama.

Ranije istog dana održano je natjecanje u ribolovu na obnovljenim èaèinaèkim ribnjacima I to u organizaciji Kluba branitelja lijeèenih od PTSP-a Èaèinci i Šru Klen Èaèinci na kojem je nastupilo devet ekipa.

{gallery}aktivnosti{/gallery}

Jedan od sadržaja kojima je ove godine obilježen Dan opæine Èaèinci bio je i Prvi konjièki turnir u vestern jahanju, održan u nedjelju, 18. travnja. Od dvadeset  natjecatelja ,  Tomislav Medved na konju Ramzes iz slatinskog  Konjièkog kluba „Papuk“ bio je najuspješniji i  pobjednik je Prvog konjièkog turnira…

Za drugo mjesto izborila se mlada Orahovèanka, Laura Hopman, jašuæi konja St