Verica Koiæ iz Èaèinaca pobijedila je na petoj èaèinaèkoj Fišijadi, koja je održana u sklopu obilježavanja Dana opæine. U konkurenciji deset majstora kotliæa, Koiæ je od prosudbene komisije u sastavu Zvonko Novak, predsjednik te Antun Maršiæ i Mate Metiæ, dobila 68, bodova…

Drugo mjesto pripalo je Barici Kronbauer iz Orahovice, koja je zaradila 67 bodova. Pokal za treæe mjesto osvojila je Dragica Pokos iz Orahovice s 65 bodova, Pokos je fiš paprikaš kuhala za udrugu branitelja lijeèenih ot PTSP-a Orahovica. Osim natjecatelja iz Èaèinaca i Orahovice natjecali su se i majstori fiša iz Slatine.

„Bio je petak, tako da se odazvalo samo deset kotliæa, no i to je dobro, bitno je nastaviti tradiciju kuhanja fiša. Nekoliko uzoraka bilo je vrhunske kvalitete, neki nisu bili na razini, ali veæina je zadovoljila“ – rekao je predsjednik komsije Zvonko Novak.

 

Orahovèanin Zlatko Tomšiæ nakon nekoliko pobjeda za redom u Orahovici i Èaèincima, osvojio je èetvrto mjesto, s jednim bodom manje od treæeplasirane  Pokos, ali je zadovoljan otišao kuæi.

„Ja znam kakva sam fiš skuhao i meni je moj najbolji, e sad što se komisiji svidio Verièin, to je druga stvar. Ja to poštujem i cijenim. Uživali smo kao i svake godine u Èaèincima, samo sam mišljenja da bi trebalo promijeniti lokaciju (dvorište DVD), jer sam uvjeren da bi puno više ljudi došlo vidjeti što se to priprema“ – rekao je Tomšiæ.

Nagrade je i ovaj puta najboljima uruèio naèelnik opæine Mirko Mališ, a nakon proglašenja društvo se zabavilo uz skuhani fiš te i ovaj puta sjajno pripremljene šarana na rašljama.

Ranije istog dana održano je natjecanje u ribolovu na obnovljenim èaèinaèkim ribnjacima I to u organizaciji Kluba branitelja lijeèenih od PTSP-a Èaèinci i Šru Klen Èaèinci na kojem je nastupilo devet ekipa.

{gallery}aktivnosti{/gallery}

Jedan od sadržaja kojima je ove godine obilježen Dan opæine Èaèinci bio je i Prvi konjièki turnir u vestern jahanju, održan u nedjelju, 18. travnja. Od dvadeset  natjecatelja ,  Tomislav Medved na konju Ramzes iz slatinskog  Konjièkog kluba „Papuk“ bio je najuspješniji i  pobjednik je Prvog konjièkog turnira…

Za drugo mjesto izborila se mlada Orahovèanka, Laura Hopman, jašuæi konja Stila, a Nikola Komljenoviæ iz Bankovaca, jašuæi  na konju Gari uspio je izboriti  treæe mjesto. Pobjednièke pokale  najuspješnijima je uruèio naèelnik Opæine Èaèinci, Mirko Mališ.

Na turniru su  sudjelovali  natjecatelji iz Orahovice, Slatine, Našica i Zdenaca, koji su se natjecali u tri utrke: dvije tzv.“trolistu“ i treæoj –slalomu.

Istoga dana u veèernjim satima, u prepunom Domu kulture održana je kazališna predstava “Nedam svoju livadu” u izvedbi dramske sekcije KUD-a Èaèinci. Jednosatnu izvedbu pratilo je tristotinjak gledatelj, dok je još toliko ostalo ispred vrata Doma kulture.

 

Nakon 25 godina više nego uspješne karijere, legendarni èaèinaèki play Jure Krmpotiæ, otišao je u zasluženu mirovinu. Na prvoj povijesnoj utakmici, u novootvorenoj sportskoj dvorani OŠ A.G.Matoša, odigrao je Jure nekoliko uvodnih minuta, i potom samo mahnuo gledateljima, otišavši u èaèinaèku košarkašku povijest…

„Promijenio sam tri kluba (Mladost, Osijek i Olimp), no za mene postoji samo jedan klub na svijet, a to je moja Mladost“ – rekao je shrvan emocijama popularni Jure.

Krmpotiæ je karijeru zapoèeo ka klinac u legendarnoj èaèinaèkoj kutiji šibica, gdje je proveo veæinu svoga staža, potom se kao kadet otisnuo u Osijek, tada prvoligaša, no seniorsku karijeru ipak je izgradio u svojoj Mladosti. Posljednju godinu dana igrao je Jure u osjeèkom Olimpu, u B-1 ligi.

„Svima hvala, ali najljepše mi je bilo u mojoj Mladosti. Kada se sjetim svih onih velikih okršaja, obuzmu me velike emocije. Bilo je super i uvijek æu se rado sjeæati tih krasnih košarkaških susreta. Neæu otiæi iz košarke. Imam ja svoje nasljednike kojima æu pokušati prenijeti ljubav prema košarkaškoj lopti i dvorani. Ostajem uz košarku pomoæi svom klubu, koji æe u bliskoj buduænosti imati još puno toga za kazati“ – rekao je pomalo suznih oèiju bivši kapetan èaèinaèke sportske perjanice.

Koliko je Jure zadužio Èaèice i èaèinaèku košarku najbolje govore rijeèi predsjednika kluba, Tomislava Tomiæa:
„Jure je bio prvo divan èovjek, naša lokomotiva koja je iza sebe vukla èitav vlak mladih ljudi. Jure je udario temelje ovom klubu, volio ga je kao svoju djecu danas. I stoga ovaj tanjur, koji æe krasiti zid njegova doma, samo je jedan mali dio s kojim Juri možemo reæi veliko hvala. Oèekujem da æe se Krmpotiæ odmah ukljuèiti u rad Uprave, jer on je i uspješan poslovni èovjek. Bila mi je èast što sam vodio klub, dok je ovaj èovjek igrao košarku“ – poruèio je predsjednik Tomiæ.

Nakon ceremonije oproštaja, prvu povijesnu utakmicu, u novoj dvorani odigrali su stari sportski rpijatelji drugoligaši Mladost i Belišæe, koje æe ove sezone sudjelovati u kvalifikacijama za popunu A-1 lige. Gosti su bili ti koji su u slavljenièkoj atmosferi upisali pobjedu:
„Još sam pod dojmom oproštaja brata, pa mi rezultat i nije bio primaran. Dobro smo se zabavili, Belišæe je ipak u ritmu treninga jer ih èekaju kvalifikacije. Bili su bolji zasluženo pobijedivši. Èestitam bratu Juri na sjajnoj karijeri i prelijepom oproštaju, koji nije mogao biti ljepši, u novoj dvorani, koju je tako silno želio i pred svojima navijaèima“ – rekao je trener Mladosti Mario Krmpotiæ.

 Izvor: www.radio-orahovica.com [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]