Mladost zabija!Gotovo 400 ljudi u orahovaèkoj sportskoj dvorani pratilo je veliki lokalni i derbi B1 košarkaške lige izmeðu domaæe Orahovice i lidera prvenstva Mladosti iz Èaèinaca. Dugo se èekalo to 23. kolo, jer jedino susreti ovih dvaju klubova napune dvoranu i garantiraju pravi košarkaški spektakl. Završilo je potpuno zasluženim trijumfom Mladosti od 76:87, a ponovo sjajan bio je nezaustavljivi Mladostaš Krešimir Herceg koji je uz svoja 33  koša lucidnim asistencijama razigravao ostatak svoje momèadi. Orahovèani su odigrali hrabro i borbeno nošeni nebeskim skakaèem Miroslavom Radakoviæem(26), no gosti su ipak bili nepremostiva prepreka. Mladostaši su ovom pobjedom uèvrstili vodeæe mjesto na ljestvici, dok momèad Andrije Nekiæa uz tri utakmice manje i dalje drži sredinu. Svoj zvjezdani trenutak doèekali su i mlaði kadeti Orahovice koji su uoèi derbija primili pokal i zlatne medalje za osvojen naslov prvaka B1 lige svoga uzrasta, a svoje umijeæe pokazali su pobjedom u prijateljskoj utakmici s vršnjacima èaèinaèke Mladosti rezultatom 50:38 uz odlièan uèinak Filipa Radoèaja koji je kroz mrežicu protivnika pogodio 16 puta.

Nakon velikog derbija dvojicu najboljih uhvatili smo još vruæih glava: 

– Uvijek se veselimo ovakvim susretima, atmosfera je uistinu bila fantastièna i mislim da smo i igrom opravdali povjerenje tribina. Utakmica je bila puna ritma, neizvjesna i borbena i moramo èestitati Mladosti na zasluženoj pobjedi. – rekao je centar Orahovice Miroslav Radakoviæ.

Èovjek koji je plijenio pozornost tijekom cijelog susreta, a proveo je sve minute na parketu i upravo najviše zahvaljujuæi njemu Mladost je izašla kao pobjednik, je svakako Broðanin Krešimir Herceg:

– Lijepo je bilo igrati u ovakvom ambijentu i presretan sam što sam bio dio ove utakmice. Orahovica je odlièna momèad i nije nam bilo ni malo lako. Dobro je što nastavljamo u pobjednièkom ritmu i držimo vrh prvenstvene ljestvice. – zakljuèuje Herceg.

Duhovi s jedne, Alkosi s druge strane, sirene, bubnjevi i gromoglasno navijanje kakvo se na širem podruèju rijetko može vidjeti te vrhunska košarka, može se slobodno reæi – bio je ovo veliki praznik sporta i košarke u Orahovici! [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]