p8120074.jpgPrve Sportske igre mladih organizirane su 1996. godine u Splitu, s ciljem da omoguæe svim osnovcima i srednjoškolcima sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta, kada imaju slobodnog vremena. Ova ideja je rasla i postala jedna od najveæih amaterskih sportskih dogaðaja u ovom dijelu Europe.

Sportske igre mladih najveæi je nevladin društveni projekt u Republici Hrvatskoj. Znaèajnu ulogu u tome imali su mnogi prijatelji i promotori Igara poput Predraga Mijatoviæa, sportski direktor Real Madrida, koji je titulu ambasadora preuzeo još 2006. godine, a ove je godine izabran i za ambasadora godine. Ulogu ambasadora Igara  preuzeo je i Rade Šerbedžija. Šerbedžija je tako ušao u veliko društvo ambasadora koji podržavaju i pomažu projekt Sportskih igara mladih.

Veleposlanici Igara su i Niko i Zlatko Kranjèar, dopredsjednici Goran Ivaniševiæ i Slaven Biliæ. Igre takoðer podupiru mnogi naši poznati sportaši poput Blanke Vlašiæ, Duje Draganje, Siniše i Nikše Skelina, Marija Anèiæa i mnogih drugih.

U finalu 13. Igara, na kojima je bilo geslo: «Sportom protiv droge jer droga uzima život», sudjelovala je i jedna ekipa iz Èaèinaca, to su košarkašice godišta 94. i mlaðe pod vodstvom trenera Velimira Treska.

Nakon osvojenog 1. mjesta na županijskom natjecanju u Virovitici djevojke su izborile pravo natjecanja na regionalnom natjecanju. U konkurenciji ekipa iz Koprivnièko-križevaèke, Virovitièko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Požeško-slavonske županije mlade èaèinaèke košarkašice takoðer osvajaju 1. mjesto.

Na finalnom natjecanju 11. i 12. kolovoza 2009. godine u Splitu, Antonela Budim, Elena Budim, Ana Žeger i Marija Šimatoviæ redom su postizale slijedeæe rezultate:

          Èaèinci : Sisak                     11:2

          Èaèinci : Zagreb                  11:5

          Èaèinci : Slavonski Brod     11:8  – polufinale

I konaèno u finalnoj utakmici vrlo uvjerljiva pobjeda protiv odliène ekipe Trogira 21:12.

Bravo cure!

{mbox:slika1.jpg group=Èaèinèankeˍprve title=Èaèinèankeˍprve}{mbox:slika2.jpg group=Èaèinèankeˍprve title=Èaèinèankeˍprve}{mbox:slika3.jpg group=Èaèinèankeˍprve title=Èaèinèankeˍprve}{mbox:slika4.jpg group=Èaèinèankeˍprve title=Èaèinèankeˍprve}{mbox:slika5.jpg group=Èaèinèankeˍprve title=Èaèinèankeˍprve}

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]