mlakar.jpg

Dana 11. kolovoza 1991. godine u jutarnjim satima na patrolu policije otvorena je paljba od strane èetnika na predjelu ceste izmeðu naselja Humljani i Pušina. U toj zasjedi poginuo je policajac Stjepan Mlakar dok su njegovi kolege Franjo Sterle, teže i Josip Jurkoviæ, lakše ranjeni.

Opæina Èaèinci uz pomoæ koordinaciju udruga proisteklih iz Domovinskog rata na mjestu pogibije Stjepana Mlakara podigla je spomenik njemu u èast. Svake godine na dan toga nemilog dogaðaja okuplaju se obitelji stradalih policajaca, predstavnici županijske vlasti, predstavnici opæina Èaèinci i Mikleuš, predstavnici policije, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ostalih udruga, ali i ostali mještani ovih dviju opæina kako bi odali poèast Stjepanu, ali i svim braniteljima koji su dali život za Domovinu.

Tako je i ove godine polaganjem cvijeæa i paljenem svijeæa odana poèast prvoj žrtvi èetnièke agresije na podruèju opæine Èaèinci. Izaslanstvo Virovitièko-podravske županije predvodio je dožupan Zdravko Dijakoviæ, opæine Èaèinci naèelnik Mirko Mališ, a komemoraciji je nazoèio i ratni ministar Ministarstva unutarnjih poslova i poèasni graðanin opæine Èaèinci Ivan Vekiæ.

 

Vezani link: http://www.zupanija.info/clanak.php?id=3088&kat=novosti&katime=Novosti [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]