2.jpgNaèelnik opæine Èaèinci, Mirko Mališ i predstavnici udruge navijaèa «Èaèinaèki alkosi» 22. studenog posjetili su grad heroj svih Hrvata, Vukovar.

Posjet Vukovaru organiziran je povodom Dana sjeæanja na žrtvu Vukovara 1991. i stradanja Vukovaraca u Domovinskom ratu.

Naèelnik uz pratnju navijaèa obišao je Spomen dom «Ovèara» i mjesto stradanja hrabrih vukovarskih branitelja, ali i civila koje su pobile srbo-èetnièke horde te ih pokopali u masovnu grobnicu.

Takoðer je posjeæeno i memorijalno groblje, bolnica i spomenik generalu Blagi Zadri, a položen je vijenac i zapaljene su svijeæe kod spomenika palim hrvatskim policajcima u Borovu.

{yoogallery src=[/images/stories/sadrzaj/vukovar/]}

Na sam dan pada Vukovara 18.11. u Èaèincima je organizirana kolona sjeæanja, koja je krenula od trga kardinala Kuhariæa, ulicom Domovinske zahvalnosti, preko trga dr. Franje Tuðmana do ulice Željka Majora, branitelja iz Èaèinaca koji je svoj život položio za obranu Vukovara i Hrvatske.

Tijekom cijelog puta paljene su svijeæe te su položene uzduž prometnice od spomen obilježja za sve pale za Hrvatsku pa do rodne kuæe Željka Majora gdje se kolona kratko zadržala uz paljenje svijeæa i molitvu.

{yoogallery src=[/images/stories/sadrzaj/vukovar1/]} 

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]