ImageI ove godine mještani opæine Èaèinci prisjetili su se i odali poèast žrtvama srbo-èetnièkog terora poèinjenih 1991. godine u hrvatskom gradu heroju Vukovaru. U organizaciji Opæine èlanovi udruge navijaèa Mladosti, Alkosi, 15. studenog posjetili su Vukovar te se poklonili svim žrtvama terora i zapalili svijeæe i položili cvijeæe u èast Željku Majoru, Blagi Zadri i svim znanim i neznanim junacima koji su položili život za obranu Vukovara i Hrvatske.

Naèelnik Mirko Mališ i delegacija opæine 18. studenog položili su cvijeæe i zapalili svijeæe na grobu hrvatskog viteza Željka Majora, èaèinèana koji je prije 17 godina muèki ubijen na Ovèari.

Na Svetoj Misi, prije koje su proèitani radovi osnovnoškolaca u èast gradu Vukovaru, a koja je održana u èast svih poginulih branitelja, župnik župe Presvetoga Trojstva, veleèasni Zdravko Radoš pozvao je vjernike na molitvu za sve ubijene branitelje, ali i za sve njihove krvnike, jer samo ljubav i vjera u Boga pobjeðuje zlo i mržnju u ljudima.

Nakon Mise formirana je procesija u kojoj su sudjelovala djeca i nastavnici osnovne škole A. G. Matoša i mještani opæine Èaèinci. Procesija je krenula od trga kardinala Franje Kuhariæa ulicom Domovinske zahvalnosti do trga dr. Franje Tuðmana gdje su zapaljene i položene svijeæe.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]