Zelena akcija u Čačincima

U petak, 19. travnja,  učenici i djelatnici OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci uključili su se u veliku akciju „Zelena čistka –  jedan dan za čisti okoliš“ u sklopu globalnog pokreta “Let’s do it! World Cleanup 2013.” kojoj je cilj okupiti volontere u zajedničkoj akciji čišćenja okoliša.

Učenici  i učitelji  čistili i uređivali okoliš škole. U uređenju su pripomogli  djelatnici Hrvatskih šuma – Šumarija Čačinci  i djelatnici Javnih radova općine Čačinci. Pokupljeno je suho granje, okopani su ružičnjaci, obnovljen kamenjar,  uređene dvije cvjetne gredice, odvezen željezni otpad, te pometene sve vanjske površine.

Ujedno je obilježen i Dan planeta Zemlje. Učenici su nižih razreda otišli na čačinačke ribnjake na izvanučioničku nastavu ,  a učenici viših razreda sudjelovali u Eko kvizu.  Najuspješniji učenici su i prigodno nagrađeni.
Aktivnosti će biti završene u ponedjeljak gdje će naši učenici sudjelovati u čišćenju prostora Parka prirode Papuk od Slatinskog Drenovca do Jankovca, a u organizaciji  JU Park prirode Papuk.

{gallery}zelenaakcija{/gallery}