Zajednica žena Katarina Zrinski Čačinci u suradnji s OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci organizirala je humanitarnu akciju pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“.
Riječ je o projektu koji je pokrenula Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. Cilj projekta je reciklažom prikupljenih plastičnih čepova sufinancirati nabavu skupih lijekova za liječenje malignih bolesti kada to ne financira HZZO čime bi se pridonijelo i očuvanju okoliša.

Prikupljeni čepovi dostavljaju se na adresu Udruge oboljelih od leukemije i limfoma u Čakovec. Udruga će prikupljene čepove prodavati u suradnji s komunalnim poduzećem ČAKOM, registriranim sakupljačem otpadne plastike, a novcem od prikupljenih čepova će se nabavljati lijekovi.

Kutija za čepove bila je  postavljena u prostorijama OŠ Antuna Gustava Matoša  i izazvala pozitivne reakcije kod ljudi koji su svakodnevno donosili čepove – izjavila je ravnateljica osnovne škole Kristina Krmpotić.
Predstavnica Zajednice žena Katarina Zrinski općine Čačinci Manuela Mališ zahvalila je svima koji su podržali ovu humanitarnu akciju te istaknula kako je sigurno svaki čep dobrodošao onima kojima je to najpotrebnije.