Dana 7. srpnja 2014. godine. u organizaciji Udruge HVIDR-a Orahovica i Mjesnog odbora Tenja, obilježena je 23. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Damira Hornunga, Franje Jusupa, Zdravka Rittgassera i Đure Kiša koji su braneći Domovinu, poginuli u prigradskom Osječkom naselju Tenja 07.07.1991. godine.

Roditelji, članovi obitelji, rodbina, prijatelji, suborci poginulih, predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, lokalne vlasti Orahovice i Čačinaca, predstavnici policije i vojske, te predstanvnika Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije odali su počast poginulim braniteljima, iskazujući na taj način zahvalnost za njihovu žrtvu.

Prije odlaska u Tenju na mjesnom groblju Čačinci, gdje počiva Franjo Jusup, okupljene je pozdravio načelnik Općine Čačinci, Mirko Mališ i održao kratak govor podsjećajući nas na vrijeme kada se ginulo za Domovinu te se zahvalio svima koji su došli odati počast hrvatskim vitezovima, a na gradskom groblju orahovica obratio se gradonačelnik Josip Nemec koji je sve pozdravio i zahvalio se na inicijativi da se ne zaboravi žrtva koju su tada mladi branitelji dali za Domovinu.

Nakon odavanja počasti u Orahovici, predstavnici koordinacije udruga iz Domovinskog rata Orahovice organizirali su odlazak u Tenju, na mjesto pogibije četvorice branitelja, gdje su položili vijence na spomen obilježju podignutom njima u spomen gdje je predsjednik koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Antun Grabovac podsjetio da se sve više zaboravlja tko nam je izborio neovisnu domovinu i tko je za nju dao život ili dio tijela.

Nakon komemoracije održana je misa za poginule koja je služena je u župnoj crkvi Sv. Ane u Tenji.