Pod pokroviteljstvom općine Čačinci i Virovitičko-podravske županije te uz potporu roditelja, Nogometni klub Mladost Čačinci organizira sudjelovanje mlađih dobnih uzrasta na međunarodnom nogometnom natjecanju koje će se održati u mađarskom gradu Kaposváru od 20. do 26. srpnja 2014. godine.

Organizatori ondje očekuju oko dvije stotine ekipa sa svih svjetskih kontinenata koje će ovaj turnir činiti posebno atraktivnim. Timovi se takmiče po godištima kroz sve mlađe dobne uzraste.

Događanja će se odvijati u Kaposváru, gradu nedaleko od jezera Balaton, inače najvećim jezerom slatke vode u Europi, koje jamči uvjete za odličan ljetni odmor uz sportska natjecanja na 20-ak nogometnih terena. Organizatori žele omogućiti svim sudionicima ovog događaja bavljenje sportom i sklapanje prijateljstava kroz njihovu ljubav prema nogometu. Držimo da je bitno da mladi nogometaši različitih godišta koji dolaze sa raznih strana svijeta mogu sudjelovati u natjecanju najvišeg standarda uz ugodnu i veselu atmosferu, te izvrsno okruženje.

Nakon osnivanja škole nogometa te formiranja svih mlađih selekcija (U-8, U-10, U-12, U-14) pored juniorske i seniorske ekipe nakon godine dana kvalitetnog rada uslijedili su i rezultati. Sve mlađe selekcije koje su se takmičile ( U-10, U-12, U-14) osvojile su prvo mjesto u ŽNL VPŽ, pored toga, U-14 selekcija je igrala finale nogometnog kupa Županije gdje su poraženi od ekipe Virovitice a na tom putu su pobijedili Suhopolje, Slatinu…
Nakon završetka sezone ekipa igrača rođenih 2001. godine i mlađih nastavila je intenzivno trenirati kako bi što spremnija otišla na ovo takmičenje.
Inače, ovo je prvi odlazak našeg kluba van granica Republike Hrvatske i svi se tome vesele, a posebno djeca – rekao je Mario Krmpotić, voditelj projekta.

Ukupno 16 igrača i dva voditelja u Mađarskoj će provesti 7 dana te će svojim igrama, ponašanjem na terenu i izvan njega znati najbolje predstaviti našu općinu, županiju i Hrvatsku.