2. bojna 132. brigade Orahovica-Čačinci-Zdenci

Povodom obilježavanja 20 obljetnice osnutka 132. brigade HV-a, u Orahovici je u Maloj gradskoj vijećnici održan prijem za obitelji poginulih pripadnika druge bojne 132. brigade, na kojem su nazočili ratni zapovjednici druge bojne pukovnici Ivan Husnjak i Goran Sokol, orahovački dogradonačelnik Darko Žužak, načelnik Općine Čačinici Mirko Mališ i pročelnik Općine Zdenci Željko Vremić.

Ispred Grada Orahovice nazočne je pozdravio orahovački dogradonačelnik Darko Žužak koji se tom prigodom zahvalio na odazivu roditeljima zaključivši kako su danas obišli posljednja počivališta hrvatskih branitelja na grobljima na području grada, odajući tako pijetet njihovoj žrtvi za našu današnju slobodu.

Riječi pozdrava uputio je i načelnik Općine Čačnci Mirko Mališ koji je rekao kako je s područja Općine Čačinci poginulo osam pripadnika druge bojne. I na njihova posljednja počivališta danas je položeno cvijeće i zapaljene svijeće.

Ratni zapovjednik druge bojne 132. brigade HV Ivan Husnjak izrazio je zadovoljstvo odazivom roditelja, pozvavši ih da i sutra budu nazočni u našičkoj vojarni kad će u njihovu čast biti postrojena 132. brigada. Nakon prijema čelnici grada i općina te zapovjednici položili su vijence kod spomen obilježja u središtu grada, a potom je u župnoj crkvi u Orahovici služena sveta misa zadušnica za sve poginule pripadnike druge bojne 132. brigade.

www.orahovica.hr