5
U nedjelju, 11. 08. 2013. godine, u 9.15 sati, točno 22 godine nakon kukavičkog i gnjusnog napada srbočetnika  iz zasjede na policijsku patrolu između Humljana i Pušine, kod spomen obilježja Stjepanu  Mlakaru, prvoj žrtvi Domovinskog rata na ovom području, položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće.

Uz članove obitelji Mlakar komemoraciji su nazočila izaslanstva općine Čačinci, predvođeno načelnikom Mirkom Mališem, općina Mikleuš i Zdenci, grada Orahovice, policija, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te suborci i prijatelji pokojnog Stjepana.
Molitvu je predvodio bogoslov Marko Dušak iz Mikleuša.

Podsjetimo, 11. kolovoza 1991. godine u rutinskoj kontroli, u patroli policijske ophodnje nalazili su se policajci Stjepan Mlakar, Franjo Sterle i Josip Jurković. Na predjelu između naselja Humljani i Pušina naišli su na postavljenu zasjedu četnika koji su rafalima zasuli njihov automobil. U napadu je na mjestu poginuo Stjepan Mlakar, teško, sa trinaest metaka, ranjen je Franjo Sterle, dok je nekim čudom Josip Jurković samo lakše ranjen. Do današnjeg dana nitko od napadača nije odgovarao pred sudom iako su poznati počinitelji ovog nedjela.

{gallery}pusina2013{/gallery}