Tijekom današnjeg dana u općinskoj vijećnici u Čačincima održan je inicijalni sastanak na kojem su usuglašene smjernice za početak provedbe projekta simboličnog naziva ”Vrata Papuka”. Na sastanku su uz autore projekta, Dinu Mataza, Nenada Sabu i Gorana Sokola sudjelovali i načelnik općine Mirko Mališ kao koordinator samog projekta te predsjednik ZUiČ HVIDRA VPŽ Mato Bubaš kao investitor.

Danas, trideset godina poslije, u cilju očuvanja sjećanja na Domovinski rat na ovom području i prenošenja vrijednosti istog na mlađe generacije, ukazuje se potreba da na dostojanstven, simboličan i trajan način obilježimo vrijeme i događaje u tom kraju. Nameće se potreba i razmišljanje da se na određenoj lokaciji izradi trajni podsjetnik značaja obrane cijelog ovog područja. Na taj način odat će se priznanje svima onima koji su u tim časnim trenucima položili svoje živote, ali i svim onima koji su na bilo koji način doprinijeli obrani svog kraja i Domovine bilo kao branitelji ili samo građani koji su savjesno obnašali svoje svakodnevne dužnosti.

Projekt ”Vrata Papuka” osmišljen je tako da se izgradnjom spomen parka u selu Humljani s edukativno-rekreacijskim karakterom trajno obilježi mjesto prve linije obrane današnje općine Čačinci, kao i nekadašnje cjelokupne općine Orahovica i da se navedenim projektom na jedinstven način prenose poruke slobode i mira te ukazuje na visoku cijenu kojom su te vrijednosti tijekom Domovinskog rata plaćene.