U subotu je na Jankovcu u sklopu obilježavanja Dana općine Čačinci održana 9.po redu brdska utrka „ Biser Slavonije „ . Devetu godinu za redom utrku organizira Maraton klub Hrvatski Sokol iz Osijeka uz suorganizaciju Javne ustanove Park prirode Papuk, a sve pod pokroviteljstvom Općine Čačinci. Ni lagana kišica ni blatna staza nisu omele trkače u njihovom naumu da savladaju nimalo laganu stazu koja je prolazila kroz prelijepi Papučki krajolik. Osamdesetak trkača koji su pristigli iz svih krajeva Hrvatske od Dubrovnika ,Zagorja , Dalmacije , Like…
Na startu su se pojavili ponajbolji trkači ove atletske discipline , prošlogodišnji pobjednici Maja Marukčić i Nikola Smolić , kao i mnoga poznata imena .Na utrci od 11,2 km najbrži u konkurenciji seniora je bio Vedran Gračan iz Zagreba , drugo mjesto je pripalo Anti Živkoviću iz Ak Dubrovnik ,dok se brončanom medaljom okitio Ivan Maletić iz atletskog kluba Moslavina u pokretu.
Kod seniorki slavila je Danijela Černić iz ak Slavonija Žito , drugo mjesto osvojila je Zorica CvancigerakPepertu Mobile , dok je treće mjesto pripalo trkačici atletskog kluba Jastreb 99 Maji Resman
U konkurenciji juniora na 5 km slavio je Hrvatski reprezentativac Ivan Jakop član ak Velika Gorica , drugi je bio Antonio Renićak Moslavina u pokretu , a treće mjesto je pripalo najmlađem natjecatelju Luki Kovaču iz mk Hrvatski sokol Osijek.
Natjecanje je bodovano i u ekipnom poretku za Prvu Hrvatsku ligu u planinskom trčanju ,a pobjeda je otišla u ruke KCIPT Samobor, drugo mjesto je pripalo ak Sljeme , dok je organizator mk Hrvatski sokol osvojio treće mjesto.
U ekipnom poretku u konkurenciji žena ,najuspješnije su bile trkačice ak Jastreb 99 , druge su bile članice HCIPT Samobor , dok je i u ženskoj konkurenciji treće mjesto pripalo Školi trčanja Hrvatski sokol.
Natjecanje je otvorio načelnik Opčine Čačinci Mirko Mališ . Nagrade za sve sudionike osigurao je Decathlon , dok je Ferivi sport nagradio pobjednike, a za kraj lijepog druženja pobrinuo se Pan pivo i vrhunska sarma Gorana Krnića
Uskoro, točnije 23.04.2016. godine maraton klub Hrvatski sokol Osijek i BaraberExtrem Team organiziraju prvu brdsku utrka „ Krndija „ koja će se pod pokroviteljstvom Grada Našice održati na relaciji Orahovica – Našice prekaKrndije u duljini od 36.8 km. Utrka je državno prvenstvo u planinskom trčanju na duge staze ,a ujedno će biti i izborna utrka za sastav Hrvatske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo koje će se održati lipnju u Sloveniji.

[widgetkit id=2291]