U Velikoj općinskoj vijećnici održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Čačinci u novom sazivu. Sjednicu je otvorila pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Čačinci Marija Vreš.
Nakon intoniranja himne Republike Hrvatske i odavanja počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima minutom šutnje, krenulo se u izbor Mandatne komisije, a izabrana predsjednica komisije Mirjana Dadić Kraljik, uz članove Manuelu Mališ i Ivana Jerbića, konstituirala je da su nakon provedenih izbora 16. svibnja 2021. godine izabrani vijećnici Općinskog vijeća Općine Čačinci:

1. Tomislav Tomić
2. Mirko Mališ
3. Kristina Krmpotić
4. Nikica Stanković
5. Tamara Prelog
6. Maja Jurlina
7. Mario Lončar
8. Manuela Mališ
9. Mirjana Dadić Kraljik
10. Ivan Jerbić
11. Antonija Bušljeta
12. Branko Knežević
13. Željka Hat

Nakon prisege vijećnika uslijedio je izbor Komisije za izbor i imenovanja u koju su izabrani Tamara Prelog kao predsjednica te Mario Lončar, Maja Jurlina, Antonija Bušljeta i Branko Knežević kao članovi. Oni su podržali prijedlog predsjednice Tamare Prelog da za novog predsjednika Općinskog vijeća Općine Čačinci bude izabran Tomislav Tomić, a njegova zamjenica Kristina Krmpotić.
Na kraju sjednice prisutnima su se obratili Tomislav Tomić kao novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća i Alen Jurenac, načelnik Općine Čačinci.