Općina Čačinci svojim mještanima nastoji osigurati rješavanje stambenog pitanja putem uvjetovane prodaje građevinskih parcela po povlaštenim uvjetima, a kako bi se utvrdilo postojanje interesa građana za kupnju građevinskih parcela, Općina pokreće informativnu anketu.

Naime, na ukupno 28 građevinskih parcela veličine 1000 m2 svaka, u cilju stambenog zbrinjavanja mladih obitelji, planira se putem javnog natječaja za osnivanje prava građenja na navedenim nekretninama s mogućnošću otkupa za iznos od 5.000,00 kuna za mlade obitelji bilo da su s područja naše općine ili se planiraju doseliti.

Uvjetovana prodaja građevinskih zemljišta bit će nastavak Bukvičke ulice u Čačincima koja će biti spojena s ulicom Petra Preradovića za što je nedavno izdana i građevinska dozvola. Na tom potezu izvršena je parcelacija i ucrtano je 36 građevinskih parcela svaka površine oko 1000m2 koje će biti na raspolaganju mladim obiteljima koje iskažu interes za izgradnju obiteljske kuće.

Prodaja nekretnina biti će izvršena sukladno natječaju, a koji će između ostalog uvjetovati da ponuditelj može aplicirati na samo jednu nekretninu, da ponuditelj niti članovi kućanstva ne smiju imati u vlasništvu nekretninu na području Republike Hrvatske koja rješava njihovo stambeno pitanje, da ponuditelj ne smije biti stariji od 45 godina, te da će ponuditelj obiteljsku kuću izgraditi u zadanom roku, a najkasnije 3 godine od kupovine parcele.

Općina Čačinci tako nastavlja s provođenjem konkretnih demografskih mjera kojima se rješava problem stambenog zbrinjavanja mladih obitelji. Tako se svakoj mladoj obitelji, koja se odluči za prebivalište odabrati bilo koje naselje na području općine Čačinci, subvencionira kupovinu ili gradnja prve nekretnine. Općina u tome pomaže s iznosom od 10.000 kuna, bez obzira na to koliko stoji odabrana nekretnina. Osim ove demografske mjere, Općina Čačinci dodjeljuje iznose za jednokratnu pomoć za opremu novorođenog djeteta. Tako obitelji za prvo rođeno dijete dobivaju 3.000 kuna, za drugo 4.000 te za treće i svako sljedeće 5.000 kuna. Također, važno je napomenuti da će od ove jeseni biti osiguran dječji vrtić za svu djecu s područja Općine Čačinci što dokazuje koliko je važan ostanak i zadržavanje mladih obitelji, ali i privlačenje novih koje se doseljavaju ili se iz inozemstva planiraju vratiti u Čačince.

Javni poziv traje do 30. rujna 2022. godine.

Mole se svi građani zainteresirani za kupnju građevinskih parcela da ispune priloženi upitnik

Anketni upitnik o zainteresiranosti za kupnju građevinskih parcela

Dozvoljen unos isključivo brojeva
Vaše bračno stanje? *
Jeste li stalno zaposleni? *
Koji je Vaš trenutni stambeni status? *