Stipendije Općine Čačinci za učenike i studente s područja općine dodijeljene su danas u Općinskoj vijećnici. Na temelju Pravilnika o načinu i uvjetima stipendiranja učenika i studenata Općine Čačinci u akademskoj godini 2013./14. dodijeljene su 54 stipendije. Uspješne učenike i studente primio je načelnik Mirko Mališ i donačelnik Alen Jurenac.
Čestitavši svima na uspjehu načelnik je naglasio kako će Općina uvijek podupirati mlade i uspješne ljude koji su budućnost općine i čitavog našeg kraja.

Upravo je to razlog,
kazao je Mališ, što smo ovu godinu unatoč teškoj financijskoj situaciji povećali broj stipendija i uveli potpuno novi način stipendiranja putem sportskih stipendija, koji će svojim daljnjim sportskim uspjesima i radom doprinijeti još većoj promidžbi Općine Čačinci.

Pravo na stipendiju ostvario je 31 učenik i 23 studenta. Stipendisti će primati stipendiju deset mjeseci i to učenici u iznosu od 200,00 kuna mjesečno, a studenti  po 400,00 kuna, dok će iznos sportskih stipendija iznositi također 200,00, odnosno 400,00 kuna mjesečno.

– Ovo je jedistven slučaj u Hrvatskoj da jedna jedinica lokalne samouprave na ovaj način osim redovnih stipendija stipendira i svoje učenike i studente sportaše te je općina kao takva još jednom nedvojbeno dokazala da brine o mladima kao i o razvoju sporta u Čačincima – kaže Mario Krmpotić, predsjednik Košarkaškog kluba Mladost.

U ime stipendista se zahvalila Marija Mroz, košarkašica ŽKK Mladost – Zahvaljujem se općini Čačinci na dodjeljenim sredstvima, ovo će nama mladima zasigurno biti veliki poticaj za daljnji rad, a trenerima potvrda da rade odličan posao.

Stipendisti Općine Čačinci za akademsku godinu 2013/14. su:

  • Učenici:

Lana Biondić,Tena Šumski,Marko Matijašec,Magdalena Čavić,Mila Krmpotić,Mario Brbot,Ivana Terek,Ivan Jukić,Matea Mađarić,Meri Pielić,Stefano-Goran Milosavljević,Mario Ramić.

  • Studenti:

Ivan Štefok,Borna Pielić,Marijan Škiljić,Marijana Varjačić,Mateja Jurenac,Katarina Zubčić,Martina Dolgoš,Andrej Jurenac,Josip Katalinić,Ana Lekić,Jurica Nikšić,Iva Štefok,Matija Ramić,Matija Štefok,Matko Maršić,Ana Žeger,Anja Bartolec.

  • Učenici i studenti korisnici sportskih stipendija:

Antonela Budim,Marija Mroz,Marija Šimatović,Marina Lukić,Andrej Jergović,Vlado Maršić,Luka Cuca,Josip Mroz,Šime Katalinić,Marin Varjačić,Vladimir Milobara,Tomislav Erceg,Domagoj Ninčević,Marko Žemberi,Kruno Žagar,Matko Čilog,Ivan Škiljić,Stjepan Makovac,Matko Kreninger.

{gallery}stipendije2014{/gallery}