Tko pita ne skita

U akciji pod nazivom „ ‘Ko pita ne skita!“  30.06. 2013  u 18:00 sati u vatrogasnom domu u Čačincima  predstavljen  je projekt ČUF 2013. 
Čačinci urban festival dugogodišnji je projekt Kluba navijača Mladosti – „Čačinački alkosi“, to je glazbena manifestacija festivalskog karaktera s ciljem promicanja kreativnog izražavanja kroz alternativne kulturne oblike, i poticanja razvoja demo-glazbene scene a kroz suradnju s lokalnim upravljačkim strukturama iskristalizirao se kao specifičan kulturni proizvod koji doprinosi poboljšanju lokalne svakodnevice.
Cilj okupljanja  bio je predstavljanje  misije kojom je projekt usmjeren u svojim aktivnostima dosadašnjeg razvoja, uspjeha i planiranih aktivnosti za ovu godinu.
Time stalno širenje kulturnih dimenzija programa ČUF-a, s turističkim aspektima, dobiva na značaju ove godine.  Do sada jednodnevna godišnja glazbena manifestacija, u godini 2013. predstavlja tek kulminaciju petodnevnog festivala.
ČUF započinje 20. kolovoza s edukativnom radionicom „Odnos urbanog i ruralnog“ koja okuplja mlade znanstvenike i istraživače, studente i doktorande iz cijele Hrvatske, te predstavnike lokalnih/regionalnih civilnih udruga, aktiviste, upravljačkih struktura, intelektualace i umjetnike, poduzetnike i organizatore različitih kulturnih manifestacija.
Završetak radionice obilježiti će dodatna glazbena večer 23.8.2013. koja predstavlja  i proširenje  glazbenog djela ČUF-a prema vikend festivalu.
Središnji dio ČUF-a održati će se 24.8. a program započinje u ranim popodnevnim satima  brojnim kulturno glazbenim sadržajima.

Razvoj čitavog programa možete pratiti na facebook stranicama Čačinačkog urbanog festivala https://www.facebook.com/cacinci.urban.fest?ref=tn_tnmn, a dodatne informacije o radionici „Odnos urbanog i ruralnog“  na adresi http://urbanrural.info/