Javljam se iznenađen izjavama gradonačelnika grada Orahovice, gospodina Josipa Nemeca, u emisiji radio Orahovice, emitiranoj 04. srpnja 2012. godine u terminu od 11:00 sati.

Naime, gospodin Nemec je u svom izlaganju naveo niz neistinitih tvrdnji, za koje smatram da su na razini tračeva te ih ne želim kao takve niti komentirati. Neosporno je da su područja općina Čačinci i Zdenci u periodu od 21. 06. 2012. godine do 16:00 sati 02. 07. 2012. godine bili djelomično ili potpuno reducirani sa isporukom pitke vode u kućanstva, što je i dokazano blokadom ventila u naselju Duga Međa 30. lipnja 2012. godine, tako da tvrdnje direktora komunalnog poduzeća i gradonačelnika grada Orahovice da nije bilo zatvaranja ventila u smjeru Čačinaca i Zdenaca nisu točne.

U svim svojim medijskim istupima i u službenim dokumentima koji su upućeni prema nadležnim institucijama nisam navodio gospodina Nemeca odgovornim za trenutno stanje u vodoopskrbnoj mreži na našem distribucijskom području već sam odgovornim smatrao Upravu komunalnog poduzeća, koja je trebala voditi brigu o stanju vodoopskrbne mreže te sam očekivao reakciju direktora komunalnog poduzeća, a ne gradonačelnika grada Orahovica. O sposobnosti ili nesposobnosti nas načelnika ocjenu će zasigurno dati stanovnici naših općina, kao što će postupke i rad gospodina Nemeca ocijeniti građani grada Orahovice te o tome ne bih niti komentirao. Kao član Skupštine Komunalnog poduzeća Papuk d.o.o. Orahovica uvijek sam podržavao i predlagao programe i projekte u cilju razvoja ne samo općine Čačinci već i grada Orahovice i općina Zdenci i Crnac, tako da oštro osuđujem insinuacije da nisam pridonio ništa po pitanju rješavanja vodoopskrbe na našem distribucijskom području te ne prihvaćam navode da sam ja i moji prethodnici načelnici skupljali političke bodove izgradnjom vodoopskrbnih cjevovoda, jer poznata je činjenica da na području općine Čačinci samo dva naselja imaju izgrađenu vodovodnu mrežu i to naselje Čačinci za koje je mreža puštena u funkciju 1998. godine i naselje Bukvik sa mrežom puštenom u funkciju 2006. godine.

Od ukupno 2720 priključaka na vodoopskrbnom sustavu općina Čačinci sudjeluje sa ukupno 572 priključka i kao takvi zasigurno ne možemo utjecati na prekomjernu potrošnju vode iz sustava. Po pitanju gubitaka i nelegalnog izuzimanje vode iz sustava Komunalno poduzeće sigurno može očekivati potpunu i bezrezervnu pomoć od općine Čačinci jer smo i sami ukazivali na te probleme te očekujem hitnu reakciju Komunalnog poduzeća po pitanju rješavanja tih problema.