Općina Čačinci i ove je godine, kao jedna od rijetkih općina u Hrvatskoj, potpisala Ugovore za sportske stipendije. Uz redovnih 65 učeničkih i studentskih stipendija, sportske stipendije se isplaćuju učenicima i studentima koji su prema predanim izvješćima klubova ispunili preuzete obveze. Sportske stipendije u iznosu od 200,00 kn mjesečno dodijeljene su sportašima učenicima Rentu Arsinu, Samanthi Barać, Jakovu Bolješiću, Luki Bolješiću, Ivanu Buneti, Toniju Falatu, Tomislavu Jergoviću, Ivanu Jukiću, Marku Jukiću, Deniju Kolačku, Alenu Lukiću, Alenu Milosavljeviću, Dariju Periši, Anti Tomiću, Andreju Tomiću i Ines Vidović te 400,00 kn mjesečno, studentima Marku Čilagu, Domagoju Ninčeviću, Vladi Maršiću i Kruni Žagaru.

Ovim želimo pomoći našim sportašima u njihovom školovanju. Iznimno cijenimo njihov trud u našim klubovima i zbog toga smo potaknuli ovu ideju projekta sportskih stipendija. Učenici i studenti moraju zadovoljavati samo tri kriterija i to da su žitelji Općine Čačinci, da nastupaju za bilo koji sportski klub s područja općine te da su upisani u školu, odnosno na studij. Čestitam svima koji su dobili stipendije i siguran sam da će svi oni opravdati i školska i sportska očekivanja, a nama je kao jedinici lokalne samouprave cilj da se djeca bave sportom, posebno u našim klubovima, a kamo sreće da uspiju dosegnuti i veće rangove natjecanja i možda čak doći i do reprezentativnih selekcija. – rekao je prilikom potpisivanja Ugovora načelnik općine Čačinci Mirko Mališ.

Uz Mališa potpisivanju ugovora nazočan je bio i njegov zamjenik Alen Jurenac i to u svojstvu predsjednika NK “Mladost” Čačinci iz čijih redova dolazi i najviše stipendista:
Hvala općini kojaje prepoznala ovaj jedinstveni oblik stipendiranja i to je dokaz da Općina i načelnik cijene rad svojih sportskih klubova. Mi smo jedna od rijetkih klubova koji ne plaćamo osvoje igrače pa je tako ovaj doprinos našim igračima itekako dobro došao i to je jedan način da se naša djeca nastave baviti sportom u svom mjestu. – rekao je Jurenac.
Ines Vidović jedna je od dobitnica stipendije, a članica je ženske ekipe košarkaškog kluba Mladost:
Puno nama učenicima znači da Općina misli na nas i pomaže nam. Mi ćemo to pokušati vratiti dobrim ocjenama i trudom, radom i sportskim rezultatima na terenu. – rekla je Ines.
Student Vlado Maršić (NK Mladost) također je naglasio kako mladim sportašima ova potpora puno znači:
Pomognu puno novci, posebno nama koji studiramo, a to paralelno znači da smo u Osijeku li Zagrebu. Naravno da ćemo to vratiti u svojim klubovima i truditi se da isti postignu što bolje rezultate u novoj sezoni. – zaključio je Vlado Maršić.

Tekst, foto: Vladimir Grgurić, ICV