Nogometni klub Mladost organizira sportsko javno događanje Sport za sve, koje će se održati u petak, 13. rujna od 9 do 12 sati na sportskim terenima ispred sportske dvorane osnovne škole A.G. Matoša u Čačincima (u slučaju lošeg vremena u dvorani).

Mještani će se moći okušati u sportskim aktivnostima koje će demonstrirati sportaši, i to u odbojci, nogometu, streličarstvu, atletici i stolnom tenisu. Gost je uspješni sportaš, Virovitičanin Marino Bloudek, europski juniorski prvak hrvatske u atletici. Djeci i mladima uključenima u projekt 19-godišnji Marino predstavit će sve koristi bavljenja sportom i objasniti im što znači baviti se sportom na vrhunskoj razini, te kako usklađuje sportske aktivnosti i školske obveze.

– Drago nam je što nakon četiri mjeseca koliko traju škola nogometa za selekcije U8,U10,U12 I 14 i juniore, vrtićka nogometna radionica i vođeno vježbanje u teretani za one najstarije, organiziramo trosatno sportsko javno događanje koje će svojim gostovanjem uveličati mladi i uspješni atletičar Marino Bloudek. Cilj nam je stvoriti zdrave životne navike kod mladih, uključiti njihove roditelje u sportske aktivnosti svoje djece te općenito učiniti nešto dobro i korisno za naše Čačince, zbog čega se nadamo dobrom odazivu sumještana – rekla je voditeljica projekta Ana Herceg.

Sportsko javno događanje organizira se u sklopu projekta Sport 4 All – Čačinci, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna mu je vrijednost 995.468,38 kuna, a iznos potpore Europske unije 846.148,12 kuna. Projekt se provodi od 29. ožujka 2019. do 29. rujna 2020. godine, a partner je Općina Čačinci.

***Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Nogometnog kluba “Mladost” Čačinci.