Predstavnici općina Čačinci i Zdenci, predvođeni načelnicima općina Mirkom Mališem i Matom Barukčićem, u ponedjeljak 21. ožujka 2011. godine, održali su sastanak s temom zajedničkih aktivnosti dviju općina u realizaciji predstojećih projekata, te zajedničkim nastupima u provođenju određenih aktivnosti. Domaćin susreta bila je općina Čačinci, a pored načelnika Mališa sudjelovali su: Miroslav Buneta – predsjednik općinskog vijeća, Vlado Jurlina – predsjednik kluba vijećnika HDZ-a i djelatnici JUO. U zdenačkom izaslanstvu pored Barukčića bili su: Zdenko Tajz – predsjednik Općinskog vijeća, Šime Jurlina – zamjenik predsjednika Općinskog vijeća te zaposlenici JUO.

U odnosima dviju općina nema otvorenih problema koji bi opterećivali odnose već naprotiv suradnja je na izuzetno dobroj razini te postoji želja da tako dobre odnose iskoriste oba vodstva za još bolje rezultate u budućem radu. Razmijenjena su iskustva na polju komunalne problematike i dogovorene određene konkretne aktivnosti, na zapošljavanju kroz mjere Vlade RH prije svega kroz javne radove i odrađivanje pripravničkog staža, otvorena su i druga pitanja i dogovorena suradnja.

U konačnici je ocjenjeno da su ovakvi susreti korisni jer doprinose boljoj informiranosti i razmjeni iskustava u realizaciji određenih projekta, te kao takvi pomažu čelnicima da uspješnije odrađuju svakodnevne poslove u razvoju svojih sredina.