2Općinsko vijeće općine Čačinci svečanom sjednicom obilježilo je Dan općine Čačinci, 16. travanj. Na sjednici, održanoj 18. travnja 2011. godine u Sali Iva2 u Čačincima, nazočili su visoki državni i županijski dužnosnici, saborski zastupnik Josip Đakić, ravnatelj robnih rezervi RH Tomislav Tomić, gradonačelnici i načelnici susjednih općina i gradova, gospodarstvenici, predstavnici udruga i mnogi drugi.

Nakon obraćanja predsjednika Općinskog vijeća općine Čačinci, Miroslava Bunete, načelnik općine, Mirko Mališ prezentirao je najvrednije odrađene i projekte u izvođenju i one koji su u planu za budući period.

Nakon pozdravnih govora predsjednik Vijeća i načelnik dodijelili su najzaslužnijim pojedincima i kolektivima općinska priznanja za 2010. godinu.

Tako su zahvalnice općine Čačinci primili:

  1. Mario Krmpotić, trener KK „Mladost“ Čačinci – dugogodišnji igrač KK „Mladost“ Čačinci, a od prije dvije godine i trener seniorske ekipe. Svojim igračkim iskustvom, znanjem i zalaganjem zaslužan je za osvajanje 1. mjesta u A-2 košarkaškoj ligi istok u sezoni 2010/2011. godine.
  2. Udruga „Društvo naša djeca“ Čačinci – jedna od najmlađih udruga na području općine, ali svojim radom i zalaganjem zasigurno jedna je od vodećih udruga općine Čačinci. U kratkom vremenu postojanja Udruga se uključila u društveni život stanovnika općine, te je postigla odlične rezultate na natječajima za razvoj i unapređenje življenja.
  3. Športsko ribolovni klub „Klen“ Čačinci – u protekloj sezoni ŠRK je ostvario iznimne rezultate u 3.-oj hrvatskoj ligi, županijskoj ligi, te u ligi Zajednice Čačinci-Zdenci-Orahovica-Voćin-Crnac. Uz sportske ŠRK Klen postiže i zavidne rezultate na polju uređenja prostora i sudjelovanja na humanitarnim i drugim akcijama u organizaciji općine Čačinci
  4. Manuel Štefok – osmogodišnjak iz Čačinaca koji je u konkurenciji dječaka do 12 godina osvojio prvo mjesto na prvenstvu Hrvatske 2010. godine u gađanju s lukom bez nišana u Novom Marofu 29. 08. 2010. godine.

Plaketu općine Čačinci za doprinos u razvoju športa na području općine Čačinci primio je Tomislav Tomić, predsjednik košarkaškog kluba „Mladost“ Čačinci čija je muška seniorska ekipa u drugoj godini svog natjecanja osvojila naslov prvaka A-2 lige Istok, te stekla mogućnost borbe u doigravanju za ulazak u A-1 hrvatsku ligu.

{gallery}danopcine2011_1{/gallery}