lag-papuk Čačinci

Radionicu je otvorio i uvodnu riječ rekao načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ, a daljnju koordinaciju radionice nastavila je ravnateljica VIDRA-e – agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak koja je predstavila prijedloge ciljeva, prioriteta i mjera lokalne razvojne strategije. Članovi lokalne akcijske grupe „PAPUK“ – poduzetnici, ustanove, udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, predstavnici lokalnih samouprava i fizičke osobe su aktivno sudjelovali svojim sugestijama, zapažanjima, i prijedlozima u izradi Lokalne strategije razvoja LAG „PAPUK“.

LAG „PAPUK“ obuhvaća područje Grada Orahovice i Općina Čačinci, Zdenci i Crnac, a provodi se prema LEADER načelima u sklopu IPARD programa. Sudjelovanjem u izradi Lokalne razvojne strategije članovi LAG-a dobivaju mogućnost izravnog utjecaja na donošenje budućih zajedničkih razvojnih dokumenata cijelog LAG područja.

Na radionici su također dogovoreni sljedeći koraci potrebni za izradu Lokalne razvojne strategije. Podsjetimo, natječaj za Mjeru 202 „Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja“ najavljen je za 15. siječnja 2013. godine. (ravidra.hr, zupanija.info)