otvorenje_ureda_tz_cacinci1

Turistički ured u Čačincima šlag na veliki potencijal mjesta !

Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić u Čačincima je svečano otvorio novi turistički ured. Virovitičko-podravska županija danas ima itekako važnu ulogu na turističkoj karti Hrvatske, povijesne i kulturne vrednote kakvih je malo ili ih uopće nema u cijeloj državi. U cilju još većeg razvoja turizma na ovom području, osnivaju se manji uredi,  jedan od takvih je i novootvoreni u Čačincima:

  • Turistička zajednica općine Čačinci djeluje nešto duže od godinu dana, a sada evo imamo i adekvatan prostor za daljnji naporan rad koji nas čeka. U ovo kratko vrijeme koliko zajednica postoji, ostvarili smo niz projekata od fondova raznih ministarstava, državne turističke zajednice te naravno europskih fondova i nadam se da će se ovaj trend u još boljem tonu nastaviti i dalje. – rekao je prilikom otvorenja načelnik općine Čačinci Mirko Mališ. Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić naglasio je kako se već u proteklih godinu dana rada više nego opravdalo osnivanje Turističke zajednice na području ove općine:
  • Općina Čačinci ima veliki turistički potencijal, u noj se nalazi jedan od najljepših planinarskih domova u Hrvatskoj Park šuma Jankovac ali i puno drugih kulturnih vrednota. Ukoliko ne budemo imali ovakve urede i vrijedne ljude u njima ne možemo očekivati ništa od turizma u cijeloj županiji bez obzira na prirodno dane vrijednosti. – riječi su župana Tolušića. Da TZ općine Čačince radi više nego dobro pokazuje i statistički podatak da je u proteklih godinu dana već porastao broj noćenja na Jankovcu:
  • Svjesno što Čačinci imaju, a sada je na nama da upotrijebimo sve naše znanje i vještine kako bi sve to podignuli na još veću razinu uz pomoć europskih fondova te naravno naših državni ministarstava i turističke zajednice. Trenutno radimo na valorizaciji kulturne i prirodne baštine, pa smo u tijeku realizacije natječaja za izvorni suvenir Čačinaca, a interes je ogroman. Posebno smo ponosni na povećan broj noćenja na izletištu Jankovac što je odličan putokaz i motiv za daljnji rad. – zaključila je direktorica turističkog ureda Čačinci Ana Štefičar. Ured je blagoslovio župnik čačinački Ivica Razumović.  

       {gallery}tzo1{/gallery}

       
  
     Vladimir Grgurić / ICV