U organizaciji KUD-a “Čačinci”, TZ Čačinci, a pod pokroviteljstvom Općine Čačinci, održana je kulturno – zabavna manifestacija “Tijelovo 2015.” Do sada najposjećenije “Tijelovo” okupilo je kulturno-umjetnička društva iz Slavonije, ali i iz susjedne nam Republike Mađarske što je ovom događanju dalo međunarodni značaj.

Nakon svečane procesije čačinačkim ulicama koju je predvodio čačinački župnik vlč. Ivica Razumović uz tradicionalne duhovne pjesme, program se nastavio u Sportskoj dvorani Osnovne škole AGM gdje su, između ostalih, mnogobrojne nazočne pozdravili načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ, kao i predsjednik Općinskog vijeća Čačinci, Tomislav Tomić.

Bila je to međunarodna smotra folklora uz nastup osam KUD-ova, u koju je bilo uključeno gotovo 300 sudionika i preko 50 volontera u organizaciji najveće kulturno-zabavne manifestacije na ovom području. Svoje koreografije su nam osim domaćeg KUD-a “Čačinci”, čiji je nastup i otvorio Smotru, nastupili su članovi KUD-a “Bizovac” iz Bizovca, KUD “Matija Gubec” iz Donjeg Miholjca, KUD “Slavonac” iz Podravske Moslavine, KUD “Manuel” iz Feričanaca, KUD “Crkvari” iz Crkvara, SKUU “Franjo Strapač” iz Markovca Našičkog i Bunjevački kulturni krug iz Csavolya.
Nakon nastupa KUD-ova, Čačinčani i njihovi gosti, zabavljali su se do dugo u noć uz tamburaški sastav Fijaker, a osmijeh na lice “nabacio” im je i Davor Dretar Drele.

[Best_Wordpress_Gallery id=”3″ gal_title=”Tijelovo 2015″]