Već nakon jedne godine rada novog Dječjeg vrtića u Čačincima, stvorila se potreba za dodatnim proširenjem novog Dječjeg vrtića. Vrtić je do sada polazilo 54 djece u jednoj jasličkoj skupini i dvije vrtićke, no od nove pedagoške godine vrtić će polaziti čak 75 najmlađih mještana Općine Čačinci. Radi velike zainteresiranosti za upis djece u vrtić, načelnik Alen Jurenac, ravnateljica vrtića Ana Krmpotić i članica Upravnog vijeća vrtića te pročelnica Marija Vreš pripremili su prijedlog o proširenju skupina za još jednu jasličku skupinu koji će biti predložen Općinskom vijeću. Naime, time će sve pristigle prijave za upis djece biti uvažene i za svako će dijete biti osigurano mjesto u vrtiću. Ovim potezom Općina Čačinci pokazuje koliko je važan ostanak i zadržavanje mladih obitelji, ali i privlačenje novih koje se doseljavaju ili se iz inozemstva vraćaju u Čačince.

To je još još jedna u nizu demografskih mjera koje općina Čačinci provodi na svom području, jer ćemo svim roditeljima i djeci, prijavljenim za upis djece u vrtić, mjesto u vrtiću i osigurati. Otvorenjem nove skupine, osigurat će se i dva nova radna mjesta u vrtiću za što ćemo u općinskom proračunu osigurati dodatnih 100.000,00 kuna. Sretan sam i ponosan jer je velika zainteresiranost za upis u vrtić, što dokazuje da novi izgrađeni vrtić u Čačincima itekako služi svojoj svrsi – rekao je načelnik Općine Čačinci, Alen Jurenac.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Lipa, kojem su, osnivači tri općine s područja VPŽ (Čađavica, Čačinci, Crnac) što ga čini jedinstvenim u Republici Hrvatskoj, nije krila zadovoljstvo:

Ovo je još jedan izazov za sve nas. Od jeseni vrtić će polaziti 75 djece, u četiri odgojno-obrazovne skupine. Time ćemo osigurati svoj djeci prijavljenoj za upis, mjesto u vrtiću. Djeci će se od najranije dobi osigurati njega, skrb, odgoj i obrazovanje. Hvala općini Čačinci i načelniku Jurencu što osluškuju naše potrebe i pridaju nam na važnosti – rekla je ravnateljica Krmpotić.