vodovod

U Paušincima, naselju na području općine Čačinci, 19. Prosinca 2012. godine, svečano je obilježen početak na radovima izgradnje vodoopskrbnog sustava.
Ukupna vrijednost investicije je 1.600.000,00 kuna, a radove izvodi orahovačka tvrtka Ružica grad d.o.o.
Dužina trase vodovodne mreže je nešto više od 4 kilometra, a u 2012. godini izvesti će se radovi u vrijednosti od 550.000, 00 kuna, dok se završetak planira do ljeta slijedeće godine. Financijska sredstva osigurana su kroz financiranje iz sredstava Hrvatskih voda i u Proračunu općine Čačinci.
Svečanosti su uz načelnika općine Čačinci Mirka Mališa nazočili saborski zastupnik Josip Đakić, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, vijećnici općine Čačinci, predsjednici mjesnih odbora, investitori, izvođači radova, a sve prisutne je blagoslovio župnik župe Presvetoga Trojstva Čačinci, vlč. Ivica Razumović.
Načelnik općine Čačinci u pozdravnom govoru zahvalio je svima onima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta, naglasio je da je pitka i  zdravstveno ispravna voda neophodna za kvalitetno življenje te je najavio izradu projektne dokumentacije i stvaranje uvjeta za izgradnju vodovoda u svim ostalim mjestima na području općine u kojima isti nije izgrađen.
Saborski zastupnik  Josip Đakić istaknuo je važnost izgradnje infrastrukture u svim mjestima na području Virovitičko-podravske županije i izjednačavanje uvjeta življenja u ruralnoj sa uvjetima u urbanoj sredini. Nadalje, navodi da se sa ovim projektom neće  stati na razvoju i ulaganjima u naselje Paušinci i ostala naselja  općine Čačinci, a isto tako tako i na području cijele Virovitičko-podravske županije.

{gallery}vodovod{/gallery}