U organizaciji TZ Općine Čačinci i KUD-a Čačinci u subotu je održana humanitarna manifestacija “Dani kruha” s ciljem prikupljanja sredstava za nastavak rada i djelovanja Udruge “Jaglac” iz Orahovice.

Tako je dakle u organizaciji Turističke zajednice općine Čačinci i Kulturno – umjetničkog društva “Čačinci” te pod pokroviteljstvom općine Čačinci, održan i 2. sajam suvenira, ali i manifestacija “Za bakinim stolom”, gdje su se prodavali kolači, ali i gdje se je mogao vidjeti niz autohtonih, ručno rađenih suvenira temeljenih na motivima tradicijske baštine te tradicionalni kolači kakve su pravile naše bake, a kasnije, na humanitarnoj zabavi, uz Čarobnjake bend, došli su svi koji su mogli, u prepunom mjesnom domu, kako bi u humanitarnoj akciji pomogli članovima Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom „Jaglac“ kojom prilikom je prikupljeno gotovo 9.000,00 kuna.

Ovim putem se najiskrenije zahvaljujem Općini Čačinci kao pokretaču, svim dragim ljudima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji i realizaciji ove velike humanitarne akcije. Čačinci su održali već nekoliko ovakvih humanitarnih akcija i ovim odnosom prema najugroženijima mogu biti primjer svima ostalima – rekla je Đurđa Šimatović, predsjednica Udruge Jaglac.