U sklopu provedbe Projekta razvoja širokopojasnog interneta na području Općina Crnac, Čačinci, Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje, Voćin i Zdenci započela je distribucija letaka radi dostave suglasnosti korisnika za izvedbu priključaka svjetlovodne mreže do objekata.

Sve informacije o izvedbi priključaka svjetlovodne mreže nalaze se u letku koji će biti dostavljen na adrese korisnika. U slučaju da niste dobili letak na vašu kućnu adresu, osim na službenoj web stranici općine, letak je moguće preuzeti i u općini. Suglasnosti za izvedbu priključaka se dostavljaju putem e‑maila na elkomnetdoo@gmail.com ili osobno u ured Općine.

Ovim projektom će se izgraditi širokopojasni internet, uglavnom optički, brzine veće od 100 Mbps. Procjena je da će ta brzina u idućim desetljećima biti dostatna svima onima kojima će trebati brzi internet. Takvu brzinu imaju sve razvijene zemlje svijeta, a u budućnosti neće biti moguće otvarati internetske stranice zbog velike količine podataka bez potrebne i odgovarajuće brzine. Također, važno je naglasiti da će ovim projektom optički kabeli bit položeni u svakom naselju na području općine, odnosno omogućit će se besplatni priključak svakom domaćinstvu koje dostavi suglasnost iz letka.

Elektronička verzija letka za preuzimanje