Zajedno za dječje igralište
Sutra 13.lipnja 2013. u 17 h ispred Doma kulture u Čačincima održati će se izložba  radova najmlađih stanovnika općine Čačinci koja prethodi građanskoj inicijativi “Zajedno do dječjeg igrališta”
Kako bi  izgradili nova dječje igralište u općini Čačinci djelatnici  dječjeg vrtića  u suradnji sa Društvom naša djeca Čačinci odlučili su provesti građansku inicijativu te se kandidirati na natječaj “Naš doprinos zajednici” zaklade Slagalica iz Osijeka.
Ideja za izgradnju igrališta potekla je iz želje da se djeci omogući prostor koji inspirira i potiče njihov osjećaj za avanturu, jer i pedagozi kažu da djeca najbolje uče kroz igru i otkrivanje. Na  našem  području živi veliki broj djece različite dobi kojoj je za ugodniji život  prijeko potrebno osigurati mjesto za igru i razonodu -izjavile su odgajateljice dječjeg vrtića iz Čačinaca.
Nisu gubile vrijeme te su u suradnji sa djecom i roditeljima proveli nekoliko kreativnih likovnih radionica čiji će radovi biti izloženi sutra  na izložbi prodajnog karaktera.
  Cilj im je kroz ovu inicijativu promovirati i važnost boravka na otvorenom, bavljenja sportom i kvalitetnog druženja sa vršnjacima kao sastavnog dijela djetinjstva djece u našoj lokalnoj zajednici. 
Dođite sutra i podržite akciju “Zajedno do dječjeg igrališta” jer  osnovni  cilj je vratiti djecu  na igrališta i omogućiti im kvalitetno i ispunjeno slobodno vrijeme.

U slučaju loših vremenskih uvjeta izložba će biti održana u Domu kulture u Čačincima.