KUD Čačinci započinje kampanju za upis novih članova u redove KUD-a. Kampanja se provodi pod radnim nazivom “I ja želim postati član KUD-a!” kojom prigodom vodstvo i članovi KUD-a pozivaju sve mlade koje zanimaju slavonski običaji, tradicija i plesovi da se pridruže radu i djelovanju te uz ugodno druženje s članovima steknu potrebna znanja i vještine koje se kasnije ne zaboravljaju i mogu biti korisne kroz cijeli život.

Cilj kampanje je pobuditi dodatni interes mladih za sudjelovanje u aktivnostima kulturnog amaterizma kroz djelovanje u našem društvu, no prije svega želimo da naši potencijalni novi članovi saznaju što više o nama prije nego nam se odluče pridružiti. Sa socijalnog aspekta nudimo druženje, društveno koristan rad, međugeneracijsku toleranciju, timski rad… S obrazovnog aspekta nudimo znanja i vještine vezane uz sviranje, ples i pjevanje, poznavanje i čuvanje kulturne baštine i tradicionalnih običaja… S društvenog aspekta nudimo druženje, zabavu, zanimljiva putovanja kroz koja upoznajemo različite regije Hrvatske, nadamo se sutra i Europe, stvaramo nova poznanstva i prijateljstva i lijepe uspomene – rekao je Stevan Tonković Pipuš, novi koreograf KUD-a Čačinci.

Kampanja “I ja želim postati član KUD-a!” za zadatak ima privući što veći broj mladih koji će se uključiti u rad sekcija KUD-a i na taj način sa postojećim članovima nastaviti tradiciju kulture i prijateljstva te ujedno i promovirati našu općinu u čemu očekujemo zajedništvo i podršku svih mještana kao i bivših, sadašnjih i budućih članova – rekao je načelnik općine Mirko Mališ, ujedno i dopredsjednik KUD-a Čačinci.

Svi zainteresirani za djelovanje u KUD-u pozivaju se da dođu i pridruže se jednoj od sekcija. Kampanja “I ja želim postati član KUD-a!” traje do 25. srpnja 2014. do 18.00 sati, za kada je i zakazana proba.
Za sve ostale informacije i upite obratite se u inbox KUD-a ili Općine te na e-mail adresu: kudcacinci@gmail.com